Muslim Friendly Hotel

Var först med att certifiera dig som ”Muslim Friendly Hotel”. Scandinavian Halal Certification AB hjälper er med att bredda er kundkrets och locka dem till ert hotell.

Vi på Scandinavian Halal Certification AB får ofta frågor från turister och affärsmän från muslimska länder om vilka hotell i Sverige som är muslimvänliga som de kan välja att bo på när de besöker Sverige. Vi har därför tagit fram detta koncept där hotell kan certifieras som muslimvänlig.

Scandinavian Halal Certification AB är Sveriges första halalcertifieringsorgan som grundades år 2012. Vi är specialiserade på att utfärda halalcertifikat för bl.a. livsmedel och processer.

Konceptet ”Muslim Friendly Hotel” finns redan i andra länder i världen som i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Kina och Japan. Konceptet handlar om att öka trivseln även för muslimska gäster genom enkla praktiska åtgärder utan större ekonomiska kostnader.

Så här går det till:

 1. Fyll i en ansökan på vår webbsida: https://www.halalcertifiering.se/mfapplication
 2. Ni får ett kostnadsförslag baserad på era uppgifter för godkännande.
 3. Vi bokar tid för ett möte på plats för att gå igenom konceptet och de krav som behöver uppfyllas för att bli certifierade som ”Muslim Friendly Hotel”. De praktiska åtgärderna är:
 • Att en tillgänglig bönematta finns i varje rum
 • Att böneriktningen är markerad i rummen
 • Att ett informationskort finns på rummen med QR-kod som visar bönetidtabellen och adresser på nära moskéer.
 • Att mat och dryck som serveras på hotellet som är förbjudna för muslimer ska markeras som ”Non-Halal”.
 • Att erbjuda alternativa mat och dryck som får konsumeras av muslimer.
 1. Vi kommer att vara behjälpliga under hela processen och bistå med råd och tips.
 2. Ni får vårt certifikat ”Muslim Friendly Hotel” logga i en snygg ram som kan hängas upp i receptionen. Loggan kan även läggas upp på er webbsida, tryckas på reklammaterial mm för att locka muslimska turister och affärsmän till ert hotell.
 3. Vi gör en revision på plats en gång per år för att säkerställa att kraven för ”Muslim Friendly Hotel” fortfarande upprätthålls.